hits

MARIE GJERNES

KJÆRE 18 ÅR GAMLE MARIE

  • 14.03.2017, 21:20

For 5 år siden var livet mitt totalt annerledes enn hva det er i dag. Alt som har skjedd gjennom de 5 siste årene har vært med på å forme meg som et menneske. Det har formet meg til å bli den personen jeg er i dag, og det har formet livet mitt til å stå hvor jeg står i dag. Gjennom usikkerhet og ensomhet, og en rekke med vanskelige valg. Gjennom oppturer og nedturer, glede og sorg, latter og tårer. Til det punktet jeg verken så noe mening med livet eller håp i meg selv. Til det punktet jeg følte meg så langt i fra bra nok som det gikk an. Jeg vil aldri bli den jenta igjen, men uten alt dette hadde jeg ikke hatt den styrken jeg står med nå. Selv om jeg ikke sitter med noe anger i dag, er det likevel flere råd jeg aldri fikk som jeg gjerne kunne trengt. Alle gjør feil i livet, og det er ikke meningen at man skal finne seg selv som 18-åring!

Kjære 18 år gamle Marie...

De drømmene, målene og endringene du ønskte i livet ditt skulle du bare kjørt på med. Følgt dine egne instinkter. Du har aldri mislykket med det, og tro meg: Du vil ikke mislykkes nå! Vær spontan og ta sjanser. Gjør det som får deg til å smile uten å angre eller føle en trang til å beklage. Alt som skjer, skjer for en grunn. Alle du møter, møter du for en grunn. Du lærer av feilene dine. Og de feilene andre ser og lyver om, har ingenting med deg å gjøre. Klisjé, men noen ganger vet hjertet ditt ting som tankene dine ikke kan forklare med ord. Drømmer og mål vil kanskje endre seg, men du vil oppnå det du ønsker til slutt. Du vil stå på egne ben og klare det på egenhånd.

Livet er fullt av skuffelser og farvel, og noen er tøffere enn andre. Ikke alle farvel vil vare for alltid. På dette tidspunktet vil du finne ut hvem som virkelig betyr noe for deg, og ikke minst hvem som setter like stor pris på deg tilbake. Tiden fremover vil være tøff, men du vil skille ut hvem som hører til i fortiden din og hvem som fortjener en plass i fremtiden din. Ikke nok med det, du vil møte de mest fantastiske menneskene på reisen og oppleve nye, gode tider. Du vil også møte noen som ikke er like bra for deg. Vær bevisst på dem og hold deg unna dem. Husk at det alltid vil eksistere personer som vil prøve å ødelegge og dra deg ned. Ikke glem hvilken retning du skal. Noen vennskap varer livet ut, andre ikke. Slutt å angre på valg du har tatt og tiden du har brukt. Alle du møter gjennom livet vil være med på å forme deg sterkere uansett hvordan de har behandlet deg, og hvor lenge de har vært eller blir i livet ditt. Behandl andre på samme måte som de behandler deg. Alt du trenger er én bestevenn: Kvalitet over kvantitet - og det gjelder egentlig alt i livet. Du vil lære deg å omgi deg med den personligheten du søker, og det vil inspirere deg hver dag. Slutt å bruke tiden på de som behandler deg dårlig og kaster bort tiden din, og start å være med de som vet hva de vil og ønsker andre godt. Du vil oppleve hjerteskjærende situasjoner og tap, og tro at livet ditt ikke gir noe mening mer. Det er langt i fra sannheten. De som får deg til å tro og føle at du ikke er verdt noe, tar feil og fortjener verken din omtanke og kjærlighet. Husk at du alltid kan tilgi, men det er langt i fra det samme som å glemme. Du vil klare deg bedre uten dem, og du vil lære forskjellen på å være alene og det å være ensom.

Livet er ikke alltid enkelt - Du vil oppleve urettferdighet og skyldfølelse. Du vil oppleve motgang og gjentatte nedturer, men du vil alltid komme deg gjennom det. Sterkere og smartere enn noen gang tidligere. Det er lov å ha det vondt, men slutt å tro at alle feil som skjer er din skyld. Ikke vær redd for å si det du mener selv om andre vil være uenige. Du trenger ikke gjøre det du tror alle vil forvente av deg, og du skylder ikke andre noe. Ikke godta handlinger og holdninger du mener er feil. Hør på råd, men bestem selv. Gjør og si ting på den egen måte, og vær stolt over alt du klarer å oppnå. Noen ganger er de lange omveiene en bedre løsning enn de enkle snarveiene. Andre ganger ikke. Du jobber hardt og fortjener å lykkes uansett. De to største tabbene du gjorde var å stole på personer du ikke burde stole på, og forelske deg i en som ikke fortjente din kjærlighet og oppmerksomhet. Det du kanskje trodde var slutten, var ikke en gang starten: Du vil både finne og utvikle deg selv. Visdom og erfaringer du aldri hadde tenkt over tidligere. Og når du finner deg selv, fortsett med å være deg selv. 5 år senere: Du føler deg kanskje mer voksen, men du er fortsatt ung og har flere år på å finne deg selv!

11 comments

Randi Annette Enge

14.03.2017 21:33
Livet byr på en humpete vei. <3 Et fint innlegg:)

Marie Gjernes

14.03.2017 21:41
Randi Annette Enge: Det er helt sant, tusen takk! <3

suttung

14.03.2017 21:59
Det var et innlegg jeg kommer til å huske <3

Marie Gjernes

14.03.2017 22:09
suttung: Betyr mye, tusen takk! <3

Iselin Renée

15.03.2017 11:01
Fint skrevet :)

Marie Gjernes

15.03.2017 12:01
Iselin Renée: Tusen takk! :)

Jeanette

17.03.2017 18:41
Så fint innlegg! :)

Marie Gjernes

17.03.2017 18:50
Jeanette: Tusen takk! :)

Seyran

20.03.2017 02:58
Veldig fint innlegg

FysioIsa

29.03.2017 19:04
Bra innlegg! Og helt enig.. Kunne ønske jeg kunne gå tilbake i tid, med den kunnskapen jeg har nå!

Marie Gjernes

29.03.2017 19:43
FysioIsa: Tusen takk! :) Ja, enig!

LEAVE A COMMENT

Om meg

Marie Gjernes

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design and coding by KvDesign - www.kvdesign.no