hits

MARIE GJERNES

MARBLE MACBOOK & IPHONE

  • 21.11.2015, 17:05

// IN COLLABORATION WITH WWW.CASEAPP.COM

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

For noen uker siden mottok jeg noen produkter fra #CASEAPP - Et marmor #iPhonedeksel og et skinn til mac'en min. Ikke bare er de fine å se på, men de beskytter mot riper, bulker og andre skader. Skinnet man legger på er verken vanskelig å legge på eller ta av, og legger heller ikke fra seg rester dersom man vil ta det av igjen. På www.caseapp.no kan du finner mange fine deksler og skinn til de fleste smarttelefoner, nettbrett og noen bærbare datamaskiner. Men det beste av alt er at du kan designe de selv akkurat som du vil, noe jeg skal benytte meg av neste gang. Hvor gøy er det ikke å ha et deksel som ingen andre har? I tillegg er kvaliteten absolutt ingenting å klage på! // Bruk rabattkoden "DARKSTEP25", og få 25% avslag på alle produkter hos CASEAPP ut 30.november! ♥

FAKE IS THE NEW TREND

  • 18.11.2015, 20:50

AND EVERYONE SEEMS TO BE IN STYLE...

Hva skjer med samfunnet? Hvordan kommer fremtiden til å bli dersom det fortsetter i denne retningen hvor alle vil fremstille seg som supermodeller og superhelter? Jeg skal ikke legge skjul på at jeg selv kan gå i de samme fellene, men vil jeg virkelig bidra og støtte samfunnet til å fortsette med å skape en slik forferdelig tankegang hvor man ikke er verdige eller betydningsfulle nok om man ikke strekker seg opp mot det perfekte eller uoppnåelige? Hvor man ikke er viktige nok om man har en lavere stilling eller inntekt enn kollegaene våre? Hvor man ikke er pene nok om man velger å ikke bruke sminke eller ta operasjoner? Hvor man er tapere om man ikke er populære eller kule nok? Hvor det kun er det ytre, synlige og materielle som teller? For det er nettopp det vi gjør, uten å være klar over det. Jeg skal ikke kategorisere alle under samme bås, men det er likevel skremmende mange som sitter med denne tankegangen. Både de som ikke føler seg bra nok, og de som føler seg bedre enn alle andre.

Vi lever i 2015 - Eksisterer naturlig og ekte skjønnhet fortsatt? Indre skjønnhet? Eksisterer det fortsatt verdier som betyr mer enn alle de materielle verdiene? Om mindre enn to måneder hopper vi inn i et nytt år, men er det slik vi vil det skal fortsette? Tenk deg godt om! Jeg har ingenting i mot de som vil endre på noe ved utseendet sitt. Jeg har heller ingenting i mot de som nytter seg av plastisk kirurgi og operasjoner, eller tyr til vippeextensions, selvbruning, tannbleking, falske negler, manikyr og lignende. Det jeg er i mot er hvordan samfunnet og media fremstiller og ikke minst normaliserer det gjennom reklamering og sosiale medier. Hvor det bidrar til en tankegang hvor man ikke er bra eller pene nok om man verken vil, kan eller har råd til det. Dette handler ikke bare om kropp og utseende, men det ytre, synlige og materielle. Som å ha det nyeste innen teknologiverdenen, den råeste bilen, den dyreste skinnjakken, den største inntekten, den fineste toppleiligheten eller det flotteste huset. En verden hvor livene våre blir sett på som verdiløst om man ikke lever som verdenskjente, populære eller suksessfulle personer. For helt ærlig, så er vi alle bra nok og vi fortjener alle like stor plass!

Jeg kan ærlig innrømme at jeg fremstiller meg selv og livet mitt på en falsk måte i blant. Ikke meg som person eller personligheten min, men jeg er ikke flink til å vise frem den "virkelige" meg gjennom sosiale medier eller i full offentlighet. Det er slik media og samfunnet er blitt i dag, noe jeg synest er både trist og helt på trynet. Jeg vet veldig godt med meg selv at jeg aldri vil se ut som de populære og perfekte jentene på Instagram, og ikke i nærheten ha den samme hverdagen og de materielle verdiene man kan se gjennom bildene deres. Det er viktig å huske at Instagram, YouTube, blogg og en rekke andre sosiale medier ikke er et bilde av virkeligheten. Vi glemmer det indre, og manipulerer oss selv skremmende enkelt til å bli en versjon som ikke er ekte i en hverdag som ikke eksisterer.

Kanskje satt litt på kanten: Vi lever i et samfunn hvor alt handler om utseende, status, penger og materielle verdier. Eller i det minste er det på vegen til å bli det. Det handler ikke om å være lykkelig, men suksessfull. Alt som er i fokus er det ytre, og alle egenskaper, kvaliteter og verdier vi sitter inne med blir både glemt og gjemt. Vi lever i et samfunn hvor en nydelig sangstemme eller en god personlighet ikke vil strekke langt nok om man ikke fyller inn de andre "kravene". Hvor følelser og vanskeligheter blir tabu, og det som plager tankene våre ikke betyr noe. Hvor perfeksjon blir et virus som spres over hele kloden og får hele befolkningen til å ville fremstille alt som perfekt. Vi blir manipulert av en virkelighet som ikke eksisterer - Det er ikke det ytre vi må jobbe med, men det indre!

Om meg

Marie Gjernes

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design and coding by KvDesign - www.kvdesign.no