hits

MARIE GJERNES

WINTER WONDERLAND

 • 19.02.2018, 22:50

Processed with VSCO with b1 preset Processed with VSCO with s2 preset

... with Torden!

Processed with VSCO with b1 preset Processed with VSCO with s2 presetNår været er slik som det har vært de siste dagene hjemme på Voss, er vinteren en årstid jeg faktisk kan finne glede i. Jeg foretrekker å stå på slalåm om jeg først skal stå på ski, men i dag klarte både søsteren min og to av tantebarna mine å lokke meg med på langrenn. Slalåm har jeg stått aktivt på siden jeg var liten, men på langrenn er jeg langt i fra «født med ski på beina» og jeg kan tro noen fikk seg en liten latter sist gang da denne kløna klarte å kjøre rett i en grøft etter første nedoverbakke. Men da jeg ble møtt av Torden på veg ut dørene i dag, var det i grunn ikke noe vanskelig å si ja til å bli med lengre. Til dere som har spurt meg på Snapchat og Instagram, så er Torden hunden til søsteren min og mannen hennes. En 2,5 år gammel newfoundlandshund, som jeg er så heldig å få passe ganske ofte. I morgen vender jeg snuten tilbake til Bergen for noen dager, men på torsdag blir det endelig en etterlengtet langhelg med familien på Voss! ♥

7 TING SOM IRRITERER MEG

 • 05.02.2018, 18:00

Processed with VSCO with a5 preset Processed with VSCO with b1 preset

Jeg har tidligere skrevet et innlegg om 5 ting som irriterer meg, da jeg prøvde meg på en så kalt «30 days challenge» som det ikke ble noe mer av. Punktene jeg tok opp da handlet mest om oppførsel og holdninger hos andre mennesker som irriterer meg, og jeg kan med hånden på hjertet si at jeg fortsatt står for det jeg skrev. Siden det er en stund siden kan man vel også trygt si at det har dukket opp enda flere punkter over irritasjoner etter hvert som årene har gått. Ikke bare blant andre mennesker, men også generelt. Jeg velger som oftest å ha en positiv innstilling til det meste jeg møter på, men det sniker seg ikke unna at denne frøkna her også kan bli skikkelig irritert. Og blir jeg først irritert, har jeg lett for å irritere meg over alt mulig unødvendig. Heldigvis blir jeg sjeldent sint, da jeg vil påstå at sinne og irritasjon er to litt forskjellige ting. Men de få gangene jeg faktisk blir sint hjelper det ikke akkurat å få høre at «du er så søt når du sint». Da ber du om mer bråk.. Uansett, her kommer en liste med 7 ting som irriterer meg for øyeblikket, eller gjør meg «små-sinna» som niesa mi kaller det:

1. Når jeg smiler til noen og ikke får et smil tilbake - Er det så vanskelig å trekke litt på smilebåndene? Et lite smil og eventuelt et «hallo» eller «hei» koster ingenting, men det kan gi så mye. Jeg orker ikke å engasjere meg i slike overlegne personer, så neste gang det er en jeg kjenner eller vet hvem er som i ettertid sender meg melding eller prøver å kontakte meg igjen, skal jeg enkelt og greit bare svare «ok». Eller om jeg i det hele tatt gidder å svare. Og så har vi jo dem som totalt overser deg på gata i edru tilstand, men med en gang alkoholen begynner å kicke inn skal de være tidenes bestevenninne eller kompis. Jeg blir egentlig litt flau på deres vegne, om det er lov. #smilefjes

2. Personer som skal dokumentere absolutt ALT de holder på med 24/7 - Enten er det en treningsøkt, en smoothie, et svindyrt innkjøp, en spakveld med jentene eller en filmkveld med kjæresten som skal bli tatt bilde av. Gjør de det i det hele tatt for sin egen del, eller er det kun for å legge ut bilde av det på sosiale medier? Etterfølgt av proklamering, kleine sitater og hashtags som «lovemylife». Er det for å vise hvor flink man har vært eller hvor perfekt livet er? Jeg skjønner meg helt ærlig ikke på slike personer, og jeg tviler sterkt på at livet deres er slik de prøver å fremstille det. Hva med å leve i øyeblikket, og gjøre ting for sin egen del? Ikke misforstå: Jeg har ingenting i mot i å være fornøyd med livet sitt eller å poste slikt innimellom, men blir det for mye trykker jeg «unfollow» ganske kjapt.

3. Når noen synger på sanger de ikke kan - La meg gi dere to eksempel: 1. Når jeg er på et vorspiel og en sang jeg både liker og kan kommer på høyttalerne, så begynner det noen å synge med men de har verken peiling på teksten eller noe som helst av tonene. Jeg mener ikke at man må ha en bra sangstemme for å kunne synge med, men når det bare kommer helt tilfeldige ord i teite rekkefølger ødelegger det gleden av å kunne høre sangen. Kan du ikke teksten, ta heller å bare nynn på melodien eller syng med på det du faktisk kan. 2. Når jeg overhører noen som synger en sang gjentatte ganger som de tror de kan teksten på, men så er det overhodet ikke det som stemmer. De kan kanskje litt av melodien, men teksten? Nei. Plis ikke si jeg er den eneste som irriterer meg over dette?

4. Når folk jeg ikke har hatt kontakt med på flere år spør om tjenester - Greit nok om det er en venninne, men når det er personer som aldri ofret meg et smil eller en hyggelig kommentar som plutselig ber meg om å skaffe dem eller hjelpe dem med noe? For ikke mange uker siden tikket det inn en melding fra to «venner» fra min gamle hjemby som spurte om jeg kunne reklamere noe for dem på Instagram. Altså, hæ? Plutselig nå er jeg god nok til å bli kontaktet? Det kunne aldri i nærheten falt meg inn å be et menneske jeg har oversett og behandlet dårlig i flere år, om å gjøre meg en tjeneste. Samme når noen som ikkje kjenner meg eller knapt vet hvem jeg er lengre, tror de kjenner meg som person og vet hvordan jeg tenker og er. Selvom noen kanskje «kjente» eller visste hvem jeg var på ungdomsskolen eller videregående, betyr det ikke at de kjenner meg nå. Jeg var aldri verdt noe for dem, og for å være ærlig er ikke de verdt noe for meg i dag. Kanskje man skulle tenkt og oppført seg litt annerledes, så ville nok noen stilt opp. Jeg vet ikke om det er en bra eller dårlig ting å si, men det føles faktisk ganske godt å kunne si nei og farvel til de som en gang tok andre for gitt og behandlet andre verdi- og respektløst.

5. «Ikke for å være, men...» eller «Ikke frekt ment, men...» - Her er jeg langt i fra den eneste som blir irritert, men jeg klarer ikke å la være å ta med dette punktet. Hvorfor i det hele tatt starte (eller avslutte) en setning på den måten, når det lyser lang veg at det du har eller skal si ikke er ment på noen som helst fin måte? Du mente det kanskje ikke på en frekk måte for å ødelegge, eller du ville ikke si det på en frekk måte, men det er fortsatt drittslenging på en «falsk-snill-måte». Gode ord koster absolutt ingenting, og har du ikke noe fint å si kan du like godt holde kjeft. I det minste hold det for deg selv. Senest på onsdag fikk jeg kommentar slengt i trynet av en fremmed på trening: «Ikke for å være frekk, men du er altfor tynn til å trene så hardt. Det er ikke noe fint, du burde seriøst fått deg noen kilo ekstra på kroppen». Er det da jeg skal svare tilbake: «Ikke for å være frekk, men du burde begynne å trene mer»? NEI! Uansett, hvorfor? Så klart kommer folk med slike kommentarer for å være frekke, og selv om man pakker det inn på en «fin» måte er det fortsatt ikke noe hyggelig å høre.

6. At ord som for eksempel «depresjon», «angst» og «voldtekt» blir vannet ut - Det er stor forskjell på det å faktisk være deprimert og det å bare være litt nedfor. Så klart gjør det vondt å være trist, men å være trist er ikke en sykdom. Depresjon derimot, det kan være en alvorlig, samtidig usynlig sykdom. I dagens samfunn blir det ikke lett å få tak i eller hjelpe de som faktisk sliter med det, da det er blitt så enkelt å bare si at «jeg er deprimert» fordi man har en litt dårlig eller vanskelig periode. Jeg vil ikke henge ut noen personer, men det samme gjelder å lyve om voldtekt eller å komme med en påstand som at «jeg ble nesten voldtatt», men så var det bare noen som prøvde å flørte litt med deg på byen eller dro i døra til toalettet. Voldtekt er forferdelig, og spesielt forferdelig for de som blir utsatt for det. Verken depresjon eller voldtekt (og en rekke andre ting) er noe man lyver og snakker om for å få oppmerksomhet! 

7. Pelsindustrien og dere idioter som bruker ekte pels - Dette gjør meg ikke bare irritert eller frustrert, men også forbanna. Trenger du virkelig den parkasen med en hette av ekte pels, eller den skinnjakken som laget av ekte skinn? For ikke å snakke om Uggs? Det blir dobbeltmoralsk å si nei til pels, men fortsatt bruke skinn da skinn blir det samme som barbert pels. Samme gjelder for så vidt kosmetikk-industrier som bruker dyretesting, og de som finner underholdning eller glede i å se dyr bli mishandlet. Det blir også dobbeltmoralsk å si at man er i mot dyremishandling, samtidig som man nytter seg av og fremmer produkter fra merker som tester produktene sine på dyr. Dyrene skal være fri, ikke stengt inne i trange bur på grunn av pelsen sin eller mishandles som forsøksdyr. Dyr er ikke skapt fordi vi mennesker skal utnytte dem: De skal få leve sine egne liv, og har krav på både frihet og de mulighetene som ligger i deres natur!

... legg gjerne igjen en kommentar om hva som irriterer deg, eller om du irriterer deg over noe av det samme. // Ha en fin kveld! ♥

GAME ON AGAIN

 • 21.01.2018, 22:05

GOODBYE 2017 | HELLO 2018Jeg forsvant plutselig, igjen.. Fra bloggen, og generelt alt av mine offentlige brukere på ulike sosiale medier. Hvorfor? Nei, si det. Godt spørsmål, samtidig et ganske privat spørsmål jeg ikke ønsker å ta opp for øyeblikket. Jeg har likevel ikke klart å slette bloggen, og jeg skal prøve å gi det en helt ny sjanse. Føler meg bare dummere og dummere for hver gang jeg er borte, men denne gangen vil jeg virkelig prøve å få det til. Uten å tenke på hva andre vil tro, si og mene. Jeg har så mye jeg ønsker å dele, men klarer ikke alltid å finne de riktige ordene. Og bare tanken på at hvem som helst kan lese det jeg skriver har freaket meg ut. Jeg har allerede postet noen innlegg på denne bloggen (som jeg forresten har bestemt meg for å ikke slette), men det ble ikke akkurat så mange flere enn det. Behovet mitt for å skrive er fortsatt til stede, og interessen min for foto har heller ikke blitt noe mindre. // Utenom det vil jeg (på litt etterskudd) ønske dere et godt nyttår! ♥

8 THINGS | THIS FALL

 • 15.09.2017, 15:05I stedet for «10 ting jeg vil gjøre i ...» har jeg satt opp 8 mål jeg skal gjennomføre denne høsten. Setter jeg meg for høye og ikke minst for mange mål, vet jeg veldig godt at jeg kommer til å ende opp med å bli skuffet over meg selv om jeg ikke klarer å gjennomføre alt. Noen av målene er jeg allerede i gang med, og innen desember skal alt være gjennomført! Det er ingen tvil om at sommeren er over, og den første høstmåneden er i gang. Håper bare på at det blir fint høstvær, men med dårlig vær ute kommer gleden av å være inne.

🍃  1. BLI FERDIG MED ALL INNREDNING AV LEILIGHETEN: I den nye leiligheten har jeg og en venninne hvert vårt soverom, i tillegg til et fellesareal som består av kjøkken, stue, bad og gang. Vi er allerede godt i gang, men det er fortsatt litt som må ordnes før det blir drømmeleiligheten. De største møblene er på plass, og soverommene våre er så og si ferdig. Det er vel egentlig kun noen hyller og bilder vi må få opp på veggene, og et par små ting til. Når alt dette er på plass skal jeg prøve å lage en liten «Apartment Tour»!

🍂  2. FÅ OVERSIKT OG OPPDATERE GARDEROBEN MIN: Det er virkelig på tide å ta en stor (!!) opprydning av alle klærne mine, og generelt alt jeg eier av sko, sminke og andre ting som befinner seg på rommet mitt. Klesskapet mitt er dessverre litt for lite i forhold til mengden klær jeg eier, så å få solgt og gitt bort litt av det jeg ikke bruker er planen. Samtidig vil jeg oppdatere garderoben med litt nye høstklær, og for at det skal kunne skje må noe bort. Jeg har blitt mer sikker på stilen min og hvilke klær jeg liker, så ser frem til å kunne kle meg med lag på lag og bli mer kreativ i klesstilen igjen. Pakke bort alt av sommerklær og finne frem det gode og varme. Organisere alle skuffer og hyller, og gjøre det mer oversiktlig slik at det blir enklere å finne frem det jeg trenger når jeg faktisk trenger det.

🍃  3. KOSTHOLD: Kostholdet mitt har ikke akkurat vært noe å skryte av den siste tiden. Jeg får i meg nok mat i løpet av en uke for å ikke gå ned i vekt igjen, men jeg glemmer ofte å ta meg tid til å spise. Et frokost-menneske har jeg aldri vært, men det er ikke sunt å starte med sitt første måltid kl. 14.00 eller nærmer 15.00. Fremover skal jeg ha fått i meg noe lite som gir energi før kl. 12.00 hver dag, og ikke minst starte hver dag med et glass kaldt vann. Middag er egentlig det måltidet jeg setter størst pris på, og vil derfor bli flinkere til å lage (helst fra bunnen av) og ikke minst spise middag hver dag. Selv om jeg kan være totalt amøbe på kjøkkenet i blant, er interessen min for matlaging på veg oppover, så kanskje jeg kan inspirere dere med noen sunne (og litte mindre sunne) oppskrifter.

🍂  4. CAFÉ MED VENNER OG VENNINNEKVELDER: Nå som programmet mitt ikke er like fullt som det var i sommer, har jeg endelig tid til å fylle kalenderen min med venninnekvelder og café-besøk. Noen uker vil nok være en del travlere enn andre, men planlegger man tiden blir det mye enklere å få tid til det man ønsker. I det siste har jeg vært en sucker for frappe med belgisk sjokolade, men bør vel snart bytte ut iskaffen med en varmere favoritt. Det å bare prate med noen nære venner om alt og ingenting er uansett ren terapi i seg selv. Ellers slår det aldri feil med en spille- eller filmkveld med venninnegjengen, gjerne med noe digg å spise og litt vin i glasset.

🍃  5. SLAPPE AV OG STRESSE MINDRE: Dette er enklere sagt enn gjort, spesielt da jeg stresser av den minste ting. Jeg skal derfor prøve å sette av hver søndag til hjemmespa og kvalitetstid for meg selv. Tenne duftlys, finne frem favorittene blant hudpleieprodukt, og i det minste prøve å la skuldrene senke og kjenne på stillheten. Deretter slå meg ned i sofaen foran TV-en med en god film eller serie.

🍂  6. GÅ TIL INNKJØP AV VINTERJAKKE OG SKO: Helst en jakke som faktisk holder meg varm, og noen gode sko som ikke er hvite sneakers. Jeg er kresen på klær og sko, så håper på å finne noe fint jeg virkelig liker og trives å gå med, samtidig ikke er altfor dyrt. Det blir forhåpentligvis en parkas med fuskepels og et par svarte eller mørkegrå (om ikke lysegrå med hvite skolisser) Lace Boots lignende Timberland eller Dr.Martens. Sneakers skal uansett ikke brukes daglig denne høsten, og i hvert fall ikke til vinteren!

🍃  7. KOMME INN I GODE TRENINGSRUTINER: For meg gir høsten mer tid og motivasjon til trening, og opp i alt arbeid og stress er det godt å kunne ta et avbrekk med en liten joggetur eller en tur innom treningssenteret. Jeg har medlemskap på Nr.1 Fitness, og i tillegg er det fine muligheter til å trene ute i området jeg bor i. Mitt første mål er å trene minst tre ganger i uken, og etter hvert øke opp mot minst fem ganger i uken. Når det kommer til hvilken type trening, vil jeg fokusere på hele kroppen og da vil det gå i både kondisjon og styrke, samt teknikktrening og mer fokus på dansing. Noe som gir meg en ekstra motivasjon om høsten, er at jeg kan jobbe frem mot nyttår for å sette meg nye mål igjen og se tilbake på fremgangen. Kroppen bli sterkere og motivasjonen holder seg oppe!

🍂  8. HALLOWEEN / INNFLYTNINGSFEST: Dette punktet blir vel ikke et mål, heller mer noe å se frem til. Halloween nærmer seg og temafester er noe jeg alltid synes er gøy. Det å kle meg ut har jeg likt siden jeg var liten, og det å kunne gjøre det sammen med venner når det er en anledning for det sier jeg sjeldent nei til. Jeg har allerede idéen til hva jeg skal være i år delvis klar, men vil ikke si noe om det før kvelden nærmer seg. Angående innflytningsfest, er det noe ingen av oss har hatt tid til enda, men den tid kommer.

... og så håper jeg snøen kan begynne å falle i slutten av november når det nærmer seg advent, desember og juletider! ♥

BACK TO REALITY

 • 01.09.2017, 20:50

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

Etter flere måneder borte fra bloggen er det vanskelig å finne ut hvordan jeg skal starte et blogginnlegg. Jeg klarer ikke å bli enig med meg selv om hvilken blogger jeg ønsker å være, og hvilken type blogg jeg ønsker å ha. Generelt hater jeg å kalle meg selv for en «blogger». Jeg vil dele mer av den egentlige meg som faktisk sitter bak skjermen og skriver. Tanker og meninger, både tilfeldig og planlagt. Samtidig vil jeg dele litt mer overfladiske ting som mote, skjønnhet, interiør, musikk, trening, osv.. Det handler ikke om at jeg vil fremme eller forsterke den materialistiske verdenen vi bor i eller presset mot det «perfekte liv», men når det er noe man interesserer seg for synes jeg det er dumt at man blir stempla på grunn av det. Jeg er langt i fra perfekt, og i blant føles det ikke godt nok å bare være seg selv. Men hvor har tiden blitt av i det siste? Eller hvor har det blitt av meg den siste tiden? Jeg har endelig fått flyttet ut fra kollektivet jeg har bodd i ett år nå, og flyttet inn i en mye mer trivelig leilighet som ligger litt utenfor Bergen Sentrum. En liten «Apartment Tour» har jeg faktisk i planene, eller i det minste vise noen interiør detaljer. Å bli en fulltidsblogger akkurat nå vil nok bli litt vanskelig, men det føles ganske bra å kjenne tastaturet ryke under fingrene mine igjen mens musikken durer på fullt i bakgrunnen! ♥

MINE MÅL FOR 2017

 • 18.01.2017, 17:10Å manne seg opp til et blogg-comeback var enklere sagt enn gjort. I slutten av 2015 fikk jeg et spørsmål som fikk meg til å gruble igjen da 2016 nærmet seg slutten: Hva fikk deg til å starte en blogg? Om jeg i det hele tatt kommer opp med et bra svar på det, vet jeg faktisk ikke. Det handler i grunn om min brennende lidenskap til å være kreativ, egen og selvstendig. Det å formidle mine egne tanker, meninger og ideer er en egenskap som har vokst seg større og større gjennom årene. Jeg har gått fra å være den lille jenta som holdt godt kjeft og sa seg enig med alt og alle, til å bli den som ikke lar seg bli påvirket av andre og som ikke lengre er redd for å ha sine egne meninger. Jeg er absolutt ikke redd for å si i fra, men samtidig er jeg ikke den som går rundt og er skråsikker på seg selv hele tiden heller. Det kommer jeg nok aldri til å bli, men å stå opp for seg til tider er bare sunt. Sist gang jeg la fra meg et spor på bloggen hadde det gått 7 måneder siden sist, og vips - så gikk det nesten 7 måneder til uten et eneste pip. Det siste halvåret har jeg gjort en total omvending i livet mitt - Denne frøkna flyttet endelig ut fra jenterommet sitt og startet et nytt liv på egne ben som student i Bergen!De tidligere årene har jeg ikke vært klar for noe annet, og jeg hatet når folk spurte meg om hva jeg skulle gjøre videre med livet mitt. Situasjonen min har ikke alltid vært enkel, og å se fremover har vært vanskelig. Etter videregående ble arbeid og trening førsteprioritet, samtidig som jeg måtte jobbe med meg selv. 2016 har vært enda et berg-og-dalbane-år. Jeg kan ikke si at det har vært mitt beste år, men heller ikke det værste. På dette siste halvåret har jeg vokst utrolig mye som person, etablert flere gode vennskap, og ikke minst blitt sterkere på mange områder. Mine største mål for #2017 er å fortsette med dette: Utvikle meg enda mer som person, få tilbake den selvtilliten jeg en gang hadde og ikke minst: Bringe frem den lykkelige jenta jeg en gang var og leve livet på min egen måte!

UANSETT: Jeg har ikke lagt bloggen på hylla, men når man har vært så jævla perfeksjonist som det jeg har vært (og delvis er) i flere år, blir ikke alltid små ting så enkelt som man skulle trodd. Enten er det bildene jeg aldri blir fornøyd med, eller så er det skrivemåten jeg synes er kjedelig, og slik fortsetter listen. Og nå som jeg er tilbake på skolebenken er det en haug med skolearbeid, i tillegg til andre oppgaver, forpliktelser og avtaler som dukker opp. Nå ble det mye babling, men bloggen skal bli prioritert igjen! ♥

THE BEST IS YET TO COME

 • 05.06.2016, 17:55

· EVERY FLOWER MUST GROW THROUGH DIRT ·Det er lenge siden nå... Jeg vet verken hvor jeg skal starte eller hvor jeg skal slutte, og i det siste har bloggen vært en helt fjern ting å tenke på. Jeg har vært på nippet til å slette hele bloggen, og sitter egentlig med et stort spørsmål om hvorfor jeg ikke bare gjorde det. Nesten 7 måneder er det siden sist jeg satt her og skrev for meg selv. 7 måneder som har flydd forbi, men samtidig gått så utrolig sakte. Det gir kanskje ikke mening, men det føles rart. Og skremmende.. Akkurat nå har jeg aller mest lyst til å bare gjemme meg og sove i 5 år. Ut av ingenting, egentlig. Jeg vet at livet kan (og skal?) være tøft i perioder, men ting blir bedre når man selv bestemmer seg for å endre fokus. Det er så klart latterlig mye lettere sagt enn gjort, men ting vil heller ikke bli bedre om man holder fast på alle de vonde tankene og minnene. Jeg har flere gode grunner til å trekke meg helt bort fra alt og alle, men ved erfaring vet jeg at det aldri er noen bra løsning i lengden. Kanskje noen få dager, men etter det gjør det bare alt mye verre. Nok prat - Jeg er forhåpentligvis på veg tilbake!

CONTACT

 • 15.09.2014, 22:12// Om du ønsker å kontakte meg angående spørsmål, samarbeid eller annet kan du sende meg en e-post på em.blogg@hotmail.com

EN UKE SIDEN SIST

 • 14.02.2014, 15:47Det var en gang en jente som hadde problemer med å få ord ned på papir. Eller på tastaturet. Vet ikke hva jeg skal skrive, eller hva jeg skal begynne med. Stiller meg stadig spørsmål om hvorfor jeg opprettet bloggen, men svaret mitt er at jeg liker å skrive. Noe som ikke alltid gir helt mening i hodet mitt. Brukte dagen i går til å være med noen venner, farge håret, høre på musikk, slappe av og trening. Er vel egentlig det hele uken har gått i, noe jeg tipper er lite interessant å lese om. Så til et annet tema: Tenkte å kjøre i gang en såkalt spørsmålsrunde. Spør om det dere vil. Om jeg svarer på alt er en annen sak. Kommer så klart an på hva dere spør om. Spørsmål som blir for personlige velger jeg nok å unngå. Avslutter spørsmålsrunden om en uke (eller to), så frem til da er det bare å plage meg med spørsmål. Kommentar, mail eller melding her på bloggen. Svarer med et innlegg, eller kanskje en liten video? Får se hvor mange spørsmål jeg får. Skrivesperre, du liksom... Ha en fin fredag videre, eller valentinsdag! ♥

5 TING SOM IRRITERER MEG

 • 06.02.2014, 17:28

30 days challenge? Synes 30 dager var litt mange til å starte med, så kortet litt ned på en til 10 dager. Kanskje en grei ting å starte med for å komme i gang med bloggen? Om jeg i det hele tatt klarer det. Har ingen plan om å blogge fast og flere ganger daglig - men når jeg vil, har tid og inspirasjon til det. Jeg bli nok ingen typisk rosablogger. Ganske så langt i fra. Ikke fordi jeg har noe i mot det, for det har jeg absolutt ikke, men det blir ikke helt min stil. Jeg er ingen stor fan av ta masse bilder av meg selv, og trives generelt bedre bak kamera enn å være midtpunktet. Jeg vil heller ikke være med på å forvrenge virkeligheten gjennom bilder av en «perfekt» hverdag som egentlig ikke eksisterer, om det gir mening? Livet mitt er langt i fra perfekt, men å begynne å sammenligne sitt eget liv på denne måten synes jeg blir for dumt. Alle opplever opp- og nedturer. Hvordan en takler press, usikkerhet og vanskelige valg er forskjellig, og det er en del av det som gjør deg til akkurat den du er. Men for all del ikke misforstå, livet kan også være jævlig urettferdig.Tilbake til utfordringen: Jeg tipper de fleste allerede vet hva det går ut på, og siden det har vært en populær greie tenkte jeg å ta for meg et av punktene nå. Om jeg fullfører den slavisk vet jeg ikke, men tenkte at flere av punktene kan være artige å skrive om når jeg ikke kommer på noe bedre. Selv finner jeg det artig å lese om andres irritasjoner eller hva som får noe irritert, så tenkte å dele noen av mine når det kommer til oppførsel og holdninger fra andre:

1. Når folk ikke klarer å innrømme sine egne feil - Dersom du vet veldig godt at du har tatt feil eller gjort noe feil, burde det vært en selvfølge å innrømme det. Handler det om noe personlig, er det ikke så vanskelig å beklage heller. Enkelte seg seg blind på sine egne feil, men skal alltid kommentere når noen andre har gjort eller sagt noe feil. Hvis det ikke er snakk om noe riktig eller galt svar, bør man også bare si seg enig om at man er uenige om et tema, og ikke prøve å overtale den andre til å tro at den tar feil.

2. Folk som hermer bevisst og konstant - Det er ingenting galt i å verken finne eller lete etter inspirasjon, men det er stor forskjell på å bli inspirert av noe/noen, og det å direkte kopiere. Prøv heller å bruke inspirasjonen til å lage eller gjøre noe eget, personlig og originalt.

3. Når folk må rakke ned på andre for å føle seg bedre - Å slenge med kjeften for å føle seg bedre med seg selv er både lite intelligent og lite omtenksomt. Gode ord koster ingenting, og har du ikke noe fint å si kan du like godt holde kjeft. Hvordan noen kan føle seg komfortabel med å slenge med kjeften har jeg aldri forstått. Noen få stygge eller vonde ord kan ødelegge skremmende mye!

4. Drama og rykter - Hva er vanskelig med å ønske andre bra i stedet for å ødelegge? Legg sjalusien til side, og i det minste prøv å unngå konflikter i stedet for å skape eller oppsøke det. Har man ikke noe forhold til vedkommende, trenger man heller ikke bruke tid og energi på dem. Skulle trodde dette ville slutte etterhvert som man blir eldre, men enkelte vokser det tydeligvis ikke av seg...

5. Frekk humor som går langt over grensen - Nå tenker jeg på frekk humor som går langt over grensen. Ikke en liten, frekk kommentar eller spøk til noen i familien eller vennegjengen. Og ikke spøk med et alvorlig tema, spesielt om noen kan ta seg nær av det eller bli såra. Har du allerede gått over streken, er det ikke alltid like enkelt å ro seg tilbake. Tenk før du snakker, og på hvem du snakker til.

GARANTERT ULIK DEG

 • 04.02.2014, 16:17Nå jeg skal si hei bloggen? Eller skrive det? Tror ikke det.. Mitt navn er Marie Gjernes, jeg er 20 år gammel og kommer fra et lite tettsted som heter Voss - ca. en time utenfor Bergen. Eller kanskje litt mer. Jeg driver for tiden med dansing, og jobber som resepsjonist på et treningssenter - Nr.1 Fitness Voss. Utenom dette bruker jeg tiden på venner og familie, i tillegg til mine interesser for foto, musikk og trening. Tidligere har jeg jobbet som instruktør og koreograf på en danseskole, samtidig som jeg har vært innom Bårdar danseakademi, men akkurat nå holder jeg på privat. Har egentlig alltid synest at blogging er kleint, og vet fortsatt ikke hva bloggen skal handle om, men tenkte å gi det en ny sjanse. Håper du liker det du får se, så blogges snakkes vi snart! ♥

Om meg

Marie Gjernes

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design and coding by KvDesign - www.kvdesign.no